وب سایت شخصی شیرین صوراسرافیل

sarogh

فرش ساروق

غروب زرین فرش ساروق

اراک و یا سلطان آباد اولیه، سابقه-ای بیش از دوسده ندارد واینکه چگونه نام روستای کوچکی چون ساروق بر فرشی درخشید که با زیبائی غنی و پرتنوع خویش راه به بازارهای جهان بیابد مستلزم اشاره به چند نکته است.

با بازگشت به اینکه اراک شهر جدیدی است؛ و در دوقرن قبل و (شاید هم درگذشته های دورتر ) به هنگام ایجاد شهرهای جدید نه تنها مشاغل موجود دراین شهرها موقعیتی ممتاز می یافتند بلکه غالب ساکنان روستاهای دور و نزدیک نیز برای زندگی بهتر بدین سو می شتافتند وطبیعتا حرفه های خویش را نیز بدنبال می­آوردند. ازاین رو دور از انتظار نیست که حتی پیش از ورود سرمایه گزاران خارجی اراک، بازار عرضه قالیچه­ هایی به شدت زیبا ومتنوعی شود که  بعضا اهالی روستاهای اطراف که بیشتر در بافت فرش مهارت داشتند انها را به همراه خویش می-آوردند.

واین چنین بود آن زمان که سرمایه گزاران خارجی که فریفته فرشهای زیبای مشرق زمین شده بودند به عنوان مرکز این هنر روبه سوی ایران نهادند و منطقه سلطان آباد (اراک امروزی) بانگین درخشان انگشتری آن فرش ساروق با فرشهای زیبا و بافندگان ماهر آن منطقه چون سیبی رسیده به دامانشان افتاد.

کتاب غروب زرین فرش ساروق درسال 1373 به چاپ اول رسید وومورد توجه وعلاقمندان فرش اصیل ایران قرا گرفت تا انجا که مدتها کتاب نایاب گردید ودر سال 1397 با تغییرات و پیوست­های جامع-تری بوسیله قرهنگسرای میردشتی به چاپ رسید.

مقدمه نویسنده

اراک ویا سلطان آباد اولیه، سابقه-ای بیش از دوسده ندارد و اینکه چگونه نام روستای کوچکی چون ساروق بر فرشی درخشید که با زیبائی غنی و پرتنوع خویش راه به بازارهای جهان بیابد مستلزم اشاره به چند نکته است.

کتاب های مرتبط صوراسرافیل